Vandaag is de nieuwe Pokemon Sword and Shield trailer uitgebracht. In deze trailer vinden we nieuwe Pokemon, regionale varianten, karakters en is Poke jobs onthult.

De regionale varianten in Galar worden Galarian genoemd. De drie Galarian die al onthult zijn, zijn Galarian Weezing, Galarian Zigzagoon en Galarian Linoone.

Galarian varianten

Galarian Weezing heeft de Pokemon type Posion / Fairy en de abilities Levitate of Neutralizing Gas. De milieuvriendelijke Galarian weezing verbruikt vervuilde lucht en giftige gassen voor het onderhoud en produceert gezuiverde lucht. De gezuiverde lucht wordt aan de bovenkant van zijn hoofd uitgespoten. Als er gifstoffen ophopen in Weezing, dan lekken die uit de gaten. De gas is zo krachtig dat zelfs een vleugje ervan voldoende is om de tegenstander te verdoven en te immobiliseren.

Galarian Zigzagoon heeft de Pokemon type Dark / Normal en de abilities Pickup of Gluttony. De Galarian Zigzagoon is gewelddadig en wil altijd vechten. In vergelijking met de Zigzagoons in de andere regio’s is de Galarian Zigzagoon vele malen meer bereid om te vechten. De Galarian Zigzagoon evolueert in de Galarian Linoone.

Galarian Linoone heeft de Pokemon type Dark / Normal en de abilities Pickup of Gluttony. Galarian Linoone is super snel en kan een snelheid behalen van boven de 100km per uur. Dat is evensnel als een auto op de snelweg! Galarian Linoone is overhaast en onverschrokken en zal roekeloos willen vechten. Ook tegen tegenstanders die sterker zijn dan hijzelf. In tegenstelling tot Linoone kan Galarian Linoone evolueren naar Obstagoon.

Galarian Weezing, Zigzagoon, Linoone

Nieuwe Pokemon Galar regio

Er zijn al twee nieuwe Galar Pokemon onthult. Obstagoon en Morpeko.

Obstagoon heeft de Pokemon type Dark / Normal en de abilities Reckless of Guts. Obstagoon is een evolutie van de Galarian Linoone. Let op, dus niet van de normale Linoone! Dit komt mdat Linoone in de Galar-regio leeft onder barre omstandigheden en hevige concurrentie, waardoor zij zich verder hebben ontwikkelt. Hoewl Obstagoon extreem strijdlustig is, is het niet een Pokemon dat graag eerst aanvalt. Op het moment dat Obstagoon aangevallen wordt wil het vaak de tegenstander treiteren door obstructiebewegingen te maken.

Morpeko heeft de Pokemon type Eletric / Dark. Morpeko heeft de unieke ability Hunger Switch. Met behulp van deze ability wisselt Morpeko telkens van modus van Full Belly Mode naar Hangry mode en andersom. In Full Belly Mode is zijn vacht geel en is de aanval Aura Wheel een elektrische type. In de Hangry mode is zijn vacht paars en is de aanval Aura Wheel een Dark type. Elk beurt heeft Morpeko een ander vorm.