Pokemon Blue

Het eerste Pokemon spel wat verscheen voor op de Gameboy zijn Pokemon Blue, Yellow en Red. Op de voorkant van de casette zie je een Blastoise afgebeeld staan. De Pokedex bestaat uit 151 Pokemons. Het verhaal speelt zich af in de Kanto regio. Eindelijk is het aan jouw om de serie die je van de televisie kent te gaan spelen!

 Walkthrough

Pokemon Blue begint in Pallet Town.In het begin moet je naar het laboratorium lopen waar je professor Oak tegen zult komen. Hij stuurt je naar het noorden van het dorp om je avontuur te laten beginnen. Je keert terug naar het labratorium en kunt jouw eerste Pokemon kiezen. Je hebt de keuze uit Bulbasaur (Gras), Charmander (Vuur) of Squirtle (Water). Nadat je dit gedaan hebt zal je rivaal en tevens buurman jouw uitdagen voor het eerste Pokemon gevecht wat je kan doen. Het doel van het spel is om je Pokemons te trainen en alle 8 Gym badges te verdienen.

De gymleaders zijn :
Brock (Boulder Badge)
Misty (Cascade Badge)
LT Surge (Thunder Badge)
Erika (Rainbow Badge)
Koga (Soul Badge)
Sabrina(Marsh badge)
Blaine (Volcano Badge)
Giovanni (Earth Badge)
Wanneer je deze allemaal hebt behaald kun je naar de Elite Four om kampioen te worden van de Pokemon League. Wanneer je dit behaald hebt kun je jouw Pokemons verder Trainen of laten evolueren om zo de Pokedex vol te krijgen. Maar eerst moet je de Elite four verslaan die bestaan uit :
Lorelei
Bruno
Agatha
Lance
Als je dit hebt gedaan kun je door naar Champion Blue. Dit is jouw rivaal die zich helemaal omhoog heeft gewerkt tot kampioen van de Pokemon League.
Ook krijg je een Master Ball voor het vangen van Mewtwo.

Pokemon Blue Kopen

Ben jij een echte old school gamer dan is Pokemon Blue echt wat voor jou.